Scroll to top
el en

Τα ελληνικά ταξίμετρα Semitron στην αγορά της Αφρικής

Μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Semitron Africa Spa, η κορυφαία ελληνική εταιρεία κατασκευής ταξιμέτρων ξεκινά από την Αλγερία και την Τυνησία την είσοδό της στην αφρικανική ήπειρο.

Από το 1978 η Semitron δημιουργεί τα κορυφαία ταξίμετρα της ελληνικής αγοράς, με κάθετη οργάνωση παραγωγής ώστε να εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και την άριστη εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Σήμερα η Semitron έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, προσφέροντας έτοιμες αλλά και custom λύσεις για ένα μεγάλο φάσμα αναγκών της βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, παραμένει ο ηγέτης της αγοράς των ταξιμέτρων, η οποία την ανέδειξε και την εδραίωσε.

Έχοντας ως στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξή της την εξωστρέφεια, η Semitron πραγματοποιεί πολύ προσεκτικά βήματα δραστηριοποίησης σε νέες αγορές του εξωτερικού, τόσο στην Ευρώπη, όσο επίσης στην Ασία και στην Αφρική. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το 2014 τη θυγατρική εταιρεία Semitron Africa Spa, η οποία αποτελεί το «όχημα» για την μελλοντική ανάπτυξη και εδραίωσή της σε όλη την αφρικανική επικράτεια. Παράλληλα, η Semitron παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις της African Union, της ομάδας των 55 κρατών της μαύρης ηπείρου, που ηγείται του μετασχηματισμού της από μια χειμαζόμενη περιοχή του τρίτου κόσμου σε μια δυναμική και ακμάζουσα αγορά.

Οι ευκαιρίες που δημιουργεί η τεράστια αγορά των 1.2 δισεκατομμυρίων κατοίκων της αφρικανικής ηπείρου αποτελούν ήδη ένα πεδίο μεγάλης δυναμικής για την ανάπτυξη της Semitron. Με έδρα το Oran της Αλγερίας ξεκίνησε ήδη η δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης και εγκατάστασης ταξιμέτρων. Ταυτόχρονα, η γειτονική Τυνησία αποτελεί το παράλληλο βήμα επέκτασης, μέσω της υπογραφής συμφώνου με τοπικό αντιπρόσωπο που ήδη καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια της χώρας.

Στην υπέρ τεσσαρακονταετή ιστορία της, η Semitron βάσισε την επιτυχία της στη δημιουργία του κατάλληλου προϊόντος για τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε αγοράς. Η Αφρική δεν αποτελεί εξαίρεση στην επιτυχημένη αυτή πρακτική, γι’ αυτό από το 2014 έως και σήμερα οι επιστήμονες του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Semitron κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εξειδικευμένη γκάμα ταξιμέτρων, που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της κάθε χώρας.

Επόμενο βήμα της Semitron είναι η εδραίωση στις δύο αυτές αφρικανικές χώρες, η συλλογή πολύτιμων δεδομένων και στη συνέχεια, με τη γνώση και την εμπειρία των ιδιαίτερων συνθηκών, η σταδιακή επέκταση σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Η Semitron Α.Ε.

Από το 1978 η αμιγώς ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Semitron, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει και εξελίσσει ψηφιακές λύσεις hardware και software. Εδραιώθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με τις πλέον αξιόπιστες λύσεις χρήσης και διαχείρισης στόλων ταξί, όσο και με αυτοματισμούς ανελκυστήρων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και πνεύμα καινοτομίας, επεκτάθηκε σε γενικής χρήσης και on demand εφαρμογές στους τομείς της τηλεματικής, του IoT και πολλών ακόμα τομέων υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στις λύσεις κινητικότητας.

Σήμερα η Semitron είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, διαθέτει ένα κορυφαίο τμήμα R&D για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων software και hardware, παρουσία σε 28 χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική. Έχει δημιουργήσει γραφεία σε Ιρλανδία, Αλγερία και Τουρκία, ενώ είναι μέλος διεθνών κοινοπραξιών και λειτουργεί βάσει των αυστηρότερων προτύπων ISO. Αποστολή της είναι να δημιουργεί καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και ψηφιακές εφαρμογές, με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.