Scroll to top
el en

Πολιτική κατά της βίας και της παρενόχλησης

Πολιτική για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας και της Παρενόχλησης στην Εργασία και για τη Διαχείριση Εσωτερικών Καταγγελιών για Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης (άρθρα 9, 10 ν. 4808/2021)

Προοίμιο

Η Semitron είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνολογίας. Ως εργοδότρια η Semitron δεσμεύεται στη δημιουργία και διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την αναγνώριση. Η Semitron επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παράνομης διάκρισης ή παρενόχλησης, λεκτικής ή σωματικής βίας που προκαλούνται από έναν υπάλληλο, προϊστάμενο, πελάτη, συνεργάτη, σύμβουλο, επισκέπτη ή άλλο άτομο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ή όπου διεξάγονται δραστηριότητες της εταιρείας.

Ήδη με την Πολιτική Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας και της Παρενόχλησης στην Εργασία (Μέρος Β΄) και Διαχείρισης Εσωτερικών Καταγγελιών για Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης (Μέρος Γ΄), η Semitron (στο εξής «η εταιρεία»), λαμβάνοντας υπόψη και τα νεότερα νομοθετικά δεδομένα και σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της Πολιτικής αυτής (Μέρος Α΄), δηλώνει ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται κατηγορηματικά στην ενίσχυση των μηχανισμών και διαδικασιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης.

Η Πολιτική υιοθετείται σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας (άρθρα 9, 10 ν. 4808/2021) και σε συνάρτηση με τη ρητή νομοθετική απαγόρευση κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας, είτε συνδέεται με αυτήν είτε προκύπτει από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της βίας και παρενόχλησης λόγω φύλου και της σεξουαλικής παρενόχλησης.