Scroll to top
el en

Η Semitron συμμετέχει στην ανάπτυξη πρωτοποριακής online εφαρμογής για τον τουρισμό

Σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία πληροφορικής Dotsoft, η Semitron δημιουργεί την επόμενη μέρα στα τουριστικά πληροφοριακά συστήματα με την εφαρμογή TTLS.

Το μέλλον των τουριστικών οδικών μεταφορών στη χώρα μας έχει πλέον όνομα: Tourist Transportation and Leisure Services και το δημιουργεί η Semitron σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία πληροφορικής Dotsoft.

Δύο αναγνωρισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και δύο από τις πλέον δραστήριες εταιρείες στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και κατασκευής εξειδικευμένων συσκευών, συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν μια καινοτόμο πλατφόρμα. Η ολοκληρωμένη λύση TTLS, η οποία περιλαμβάνει καινοτόμες συσκευές καταγραφής και διαμοιρασμού δεδομένων της Semitron, θα δώσει στις εταιρείες παροχής οδικών τουριστικών υπηρεσιών τη δυνατότητα να βρουν τις πιο οικονομικές, ασφαλείς και επικερδείς διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντoς διασφαλίζοντας την ποιότητα και την πληρότητα των ταξιδιωτικών εμπειριών που παρέχουν. Επιπρόσθετα, θα συμβάλλει άμεσα στην κάλυψη των αναγκών του ταξιδιώτη για μετακίνηση, περιήγηση και αναψυχή στον προορισμό του.

Η εφαρμογή TTLS αποτελεί ένα virtual marketplace που συγκεντρώνει τις υπηρεσίες επίγειων υπηρεσιών μεταφοράς τουριστών και τις συνδέει με τη δυνητική ζήτηση. Έτσι ενώ προσβλέπει στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης, ταυτόχρονα αποτελεί και μια πλατφόρμα διαχείρισης για τον επαγγελματία των τουριστικών μεταφορών, που καλύπτει την ανάγκη προώθησης και πώλησης των υπηρεσιών του σε πραγματικό χρόνο.

Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις προσφοράς μεταφορικού έργου θα μπορούν να μειώσουν το κόστος τους, καθώς μέσα από τη δυνατότητα επιλογής πολλών διαφορετικών ομοειδών υπηρεσιών, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτές που συνδυάζουν το βέλτιστο σε κάθε περίπτωση value for money.

Το έργο «Βελτιστοποίηση υπηρεσιών μεταφοράς στον τουρισμό με τεχνικές ευφυών συστημάτων (TTLS)» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία», που έχει ως στόχο τη σύμπραξη καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για τη δημιουργία πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας.

Η Semitron, με την τεράστια εμπειρία της στην κατασκευή καταγραφικών συσκευών και IoT εφαρμογών, έχει συμβάλλει στην ταχύτατη ανάπτυξη της εφαρμογής TTLS, για την οποία σύντομα θα ξεκινήσει το στάδιο των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος (Semitron, Dotsoft, Α.Π.Θ. και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), συνεργάζονται στην πιλοτική αυτή φάση του TTLS με την εταιρεία παροχής τουριστικών υπηρεσιών
Transfervip.

Πολύ σύντομα η εφαρμογή TTLS θα είναι λειτουργική και διαθέσιμη για το εμπορικό της λανσάρισμα, βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχειρηματικότητας και δίνοντας τη δυνατότητα και της εξαγωγικής της εκμετάλλευσης. Με παρουσία σε 28 χώρες παγκοσμίως, η Semitron είναι έτοιμη να συμβάλλει και στην εξωστρεφή κατεύθυνση της κοινής προσπάθειας.

Η Semitron Α.Ε.

Από το 1978 η αμιγώς ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Semitron, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει και εξελίσσει ψηφιακές λύσεις hardware και software. Εδραιώθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με τις πλέον αξιόπιστες λύσεις χρήσης και διαχείρισης στόλων ταξί, όσο και με αυτοματισμούς ανελκυστήρων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και πνεύμα καινοτομίας, επεκτάθηκε σε γενικής χρήσης και on demand εφαρμογές στους τομείς της τηλεματικής, του IoT και πολλών ακόμα τομέων υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στις λύσεις κινητικότητας.

Σήμερα η Semitron είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, διαθέτει ένα κορυφαίο τμήμα R&D για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων software και hardware, παρουσία σε 28 χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική. Έχει δημιουργήσει γραφεία σε Ιρλανδία, Αλγερία και Τουρκία, ενώ είναι μέλος διεθνών κοινοπραξιών και λειτουργεί βάσει των αυστηρότερων προτύπων ISO. Αποστολή της είναι να δημιουργεί καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και ψηφιακές εφαρμογές, με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.