Scroll to top
el en

Η Semitron μέλος της διεθνούς κοινοπραξίας Νext group

Σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ραγδαία, η ανάπτυξη κοινών και ανοιχτών εφαρμογών είναι ζωτικής σημασίας. H ελληνική Semitron, μέσω και της Next group, δημιουργεί το μέλλον του ψηφιακού διαμοιρασμού.

Η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Semitron A.E. αποτελεί το 15ο μέλος της διεθνούς κοινοπραξίας Next group, η οποία απαρτίζεται από κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας των ανελκυστήρων και έχει έδρα τη Γερμανία.

Στόχος του Next group είναι να φέρει κοντά τους κατασκευαστές και προμηθευτές ανελκυστήρων με τη βιομηχανία λογισμικού για τη δημιουργία κοινών ψηφιακών λύσεων software και hardware, που θα επιτρέπουν το διαμοιρασμό της καινοτομίας, την ανάπτυξη κοινών εφαρμογών και φυσικά τη δυνατότητα της μελλοντικής αναβάθμισης όλων των συστημάτων.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Next group δημιουργήθηκε το 2017 για να απαντήσει στην πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας ανελκυστήρων και να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του να έχουν άμεση πρόσβαση σε καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα και εργαλεία ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους, να μοιράζονται γνώσεις και πόρους έρευνας και εξέλιξης και να δημιουργούν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Μαζί με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όπως οι Mitsubishi Electric Elevator Europe, Schaefer και SafeLine, που μεταξύ πολλών άλλων συμμετέχουν στο Next group, η Semitron A.E. μοιράζεται το ίδιο όραμα της καινοτομίας, με στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό άλλωστε η Semitron A.E. έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και πολυπληθές τμήμα R&D με κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής που στη συνέχεια είναι διαθέσιμη τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη την Ασία και την Αφρική.

Μέσω του Next group η Semitron A.E. αποκτά μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων σε διεθνές επίπεδο. Τα κυριότερα από αυτά είναι η άμεση και διαρκής πρόσβαση σε οτιδήποτε νέο αφορά όχι μόνο τον βιομηχανικό τομέα των ανελκυστήρων αλλά συνολικά τις λύσεις κινητικότητας, ενώ ως προμηθευτής πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων, απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο δυνητικό πελατολόγιο στο διεθνές βιομηχανικό περιβάλλον.

Η Semitron Α.Ε.

Από το 1978 η αμιγώς ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Semitron, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει και εξελίσσει ψηφιακές λύσεις hardware και software. Εδραιώθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με τις πλέον αξιόπιστες λύσεις χρήσης και διαχείρισης στόλων ταξί, όσο και με αυτοματισμούς ανελκυστήρων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και πνεύμα καινοτομίας, επεκτάθηκε σε γενικής χρήσης και on demand εφαρμογές στους τομείς της τηλεματικής, του IoT και πολλών ακόμα τομέων υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στις λύσεις κινητικότητας.

Σήμερα η Semitron είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, διαθέτει ένα κορυφαίο τμήμα R&D για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων software και hardware, παρουσία σε 28 χώρες στην Ευρώπη και γραφεία σε Ιρλανδία, Αλγερία και Τουρκία, ενώ είναι μέλος διεθνών κοινοπραξιών και λειτουργεί βάσει των αυστηρότερων προτύπων ISO. Αποστολή της είναι να να δημιουργεί καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και ψηφιακές εφαρμογές, με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.